Lilbeth Vásquez Nué

La meva vida va canviar dràsticament gràcies a un càncer que em va tocar viure als meus 24 anys i amb 7 mesos d’embaràs, el qual va provocar que estigués dos mesos en coma. Quan vaig despertar vaig haver d’aprendre tot de nou, a respirar, menjar, caminar…recuperar el meu cos físic. Gràcies a que l’esport i l’alimentació saludable eren part de la meva vida, la recuperació va ser ràpida.

Tota aquesta situació va ser crucial per triar el meu nou camí, la meva nova professió

Desitjava dedicar-me al món de la salut a través de l’esport, on el treball físic conscient m’ajudarien a sentir el meu cos vital i transmetre així a uns altres la importància de cuidar-se.

Vaig començar estudiant per treballar en gimnasos, com monitora de fitness, i monitora d’activitats dirigides, després com a entrenadora personal. Durant un temps m’apassionava el meu treball, però aviat vaig sentir que no n’era suficient, doncs cada vegada era més conscient que hi havia més per aprofundir en el coneixement del cos.

En la meva cerca vaig començar a ser més conscient de la connexió cos-ment des d’una altra perspectiva. Va ser llavors quan el Mètode Pilates, que portava poc temps a Espanya, va entrar en la meva vida.

Vaig aprofundir encara més en com mantenir en equilibri el cos-ment a través de moviments conscients, controlats, que cuidéssin el nostre físic. Però això només havia començat, doncs gràcies al meu gran professor Hervé Benaurd, he seguit aprofundint i sobretot aprenent a tenir una visió més comprensiva del cos a través de la dinàmica postural, respiratòria i del moviment. Després vaig seguir creixent a través de l’aprenentatge del Mètode Rolfing Moviment, Pilates Somàtic, treball en suspensió (Redcord) i la meva visió sobre el que era per la meva “un cos vital ” va canviar per complet.

En el meu treball i en mi, busco desenvolupar una consciència corporal, la percepció dels espais interns del cos, la relació i ús de l’espai que ens envolta, com ampliar la fluïdesa i llibertat de moviments. El meu treball és holístic i funcional.

Per sentir-nos sans, no n’hi ha prou només amb exercicis i menjar sa sinó que és necessària una atenció activa i profunda del nostre Ésser

I en la meva cerca segueixo, doncs recentment continuo amb una formació de Biodescodificación Original, ja que sóc molt conscient que els nostres bloquejos físics, són la majoria de les vegades, bloquejos emocionals no solucionats en la nostra psique. Per això hem d’aprendre a integrar i equilibrar cos-ment-emocions per evolucionar el nostre nivell de consciència.

 

 

 

 

Share